Jip

Deelnemers The Enterprize Contest 2010 | Mede-eigenaar Granny’s Finest | Gestart juli 2011 | Fashionlabel van ambachtelijk gebreide kleding en accessoires.

Modemerk Granny’s Finest, opgericht door Jip Pulles en Niek van Hengel, brengt met de hand gebreide kleding en accessoires op de markt. Deze worden volgens de laatste trends ontworpen door jonge ontwerpers en vervolgens in samenwerking met Rotterdamse senioren gebreid. Hiermee wordt een brug geslagen tussen jong en oud en ontstaat er een modieus eindresultaat gemaakt op ambachtelijke wijze.

Bij Granny’s Finest staan maatschappelijke en sociale doelen voorop. Uit onderzoek van TNS Nipo blijkt dat van de ruim 2,6 miljoen 65-plussers bijna 1 miljoen zich eenzaam voelt. Door deel te nemen hebben de senioren een gezamenlijk doel en worden nieuwe contacten van alle generaties opgedaan.

Naast het tegengaan van eenzaamheid onder ouderen heeft Granny’s Finest als doel jong (creatief) talent een opstapje te geven aan het begin van hun carrière. Vergaren van kennis, naamsbekendheid en ervaring, een netwerk opbouwen en het doen van vrijwilligerswerk dragen allemaal bij aan een goed cv.

Naast modeontwerpers Anne Snijders en Sascha Vos de Wael, fotograaf Boi Reuter, PR & communicatie adviseur Orfeo Croese en Ilona van Drunen van zorginstelling Laurens bestaat het team van Granny’s Finest uit 30 breiende senioren die met veel enthousiasme te werk gaan.

www.grannysfinest.nl

Mailinglist

Wil jij alles weten over The Enterprize 2012? Laat hier je emailadres achter en wij houden je op de hoogte!