Algemene informatie over The Enterprize

Het Midden- en Klein Bedrijf (MKB) ondernemerschap neemt een belangrijke positie in als economische ‘motor’ voor de Rotterdamse stad en haven. De gemeente Rotterdam en vele andere partijen in de stad vinden het belangrijk dat het MKB blijft versterken en innoveren. Het Ontwikkelingsbedrijf van de gemeente Rotterdam draagt hier op drie manieren bij: verbeteren van het ondernemersklimaat, dienstverlening aan ondernemers en het stimuleren van ondernemerschap.

Een belangrijke doelgroep bij het stimuleren van ondernemerschap is jongeren. Ondernemerschap wordt een steeds aantrekkelijkere keuze voor jongeren als het gaat om carrièrekeuze en de gemeente wil deze ontwikkeling graag ondersteunen en versterken. Om dit te realiseren is de The Enterprize ontwikkeld. The Enterprize is een verzamelnaam voor projecten om jong ondernemerschap in Rotterdam te stimuleren en bestaat uit drie deelprojecten: The Enterprize Contest en The Enterprize Experience en The Enterprize Society.

Deze projecten zijn gericht op jongeren met de wens om te ondernemen, maar dan in verschillende fases:

  • De Contest heeft de focus op jonge Rotterdammers die al een ondernemersidee hebben maar de ‘echte’ stap nog niet gemaakt. Het is een ondernemerscompetitie waarbij het ontwikkelen van kennis en vaardigheden en het opbouwen van een goed netwerk centraal staat.
  • De Experience richt zich juist op jonge Rotterdammers die interesse hebben in het ondernemerschap maar nog niet precies weten wat ze er mee willen doen. Zij kunnen met deelname aan dit project achterhalen of het ondernemerschap iets voor ze is en geïnspireerd raken door  in contact te treden met aansprekende Rotterdamse MKB ondernemers.
  • De Society biedt oud-deelnemers en andere jonge ondernemende Rotterdammers de mogelijkheid tot netwerken en promotie, middels events, social media en de website.

Meer weten over deze projecten? Kijk voor meer informatie op de pagina van The Enterprize Contest, The Enterprize Experience en The Enterprize Society, of neem contact met ons op.

Mailinglist

Wil jij alles weten over The Enterprize 2012? Laat hier je emailadres achter en wij houden je op de hoogte!