Informatie over The Enterprize Contest 2012

The Enterprize Contest stoomt je in korte tijd klaar voor het ondernemerschap. Meedoen aan deze wedstrijd kan als je een goed ondernemersidee hebt en professionele support wilt bij het opstarten van je eigen bedrijf. Je bent tussen de 18 en 30 jaar. Je woont, werkt of studeert in Rotterdam.

Zo werkt het
Je kunt je aanmelden tussen 28 augustus tot 2 oktober 2012 met een omschrijving van je idee en motivatie. De jury selecteert uit alle aanmeldingen de 75 beste ondernemersideeën. Zit jij daarbij? Dan word je uitgenodigd voor het Inspiratieweekend op 13 en 14 oktober 2012. Je volgt seminars van bekende topondernemers als Leen Zevenbergen (Qurius BV), Ali B. (SPEC), Monique van Steenbergen (DVLS) en Steijn Pelle (Cravatta Pelliano) en workshops van ondernemersexperts, die praktijksituaties schetsen en motiverende tips geven voor het schrijven van een professioneel bedrijfsplan, waarmee je de Contest kunt winnen. Ook leer je hoe je jouw plan het best kunnen presenteren. Aan het einde van het weekend pitch je je idee voor de camera.

Na het weekend is er een extra workshop Business Plan schrijven voor deelnemers die hier behoefte aan hebben. Op 22 oktober moeten allen plannen ingeleverd zijn, ter beoordeling van een jury van ondernemersexperts. De 24 deelnemers met de meest originele en realistische plannen gaan door naar de Finale. De filmpjes van de pitches zijn na het Inspiratieweekend op de website geplaatst. Het publiek heeft tussen 17 en 31 oktober de kans om op de favoriete deelnemer te stemmen. Degene met de meeste stemmen krijgt een Wildcard voor de Finale.

De in totaal 25 finalisten kunnen op de Finaledag op 10 november hun presentatie aanscherpen, onder begeleiding van een expert. Daarna pitchen de finalisten een voor een hun plan voor de jury. Na de laatste presentatie gaat de jury in beraad. Na het diner openen we de deuren voor publiek en de pers. De juryvoorzitter maakt de drie winnaars bekend. De nummer 1 wordt uitgeroepen tot Rotterdams Ondernemerstalent 2012 en maakt een vliegende start. Prijzen worden uitgereikt door Wethouder Karakus.

Samenwerkingspartners
The Enterprize Contest is een initiatief van de Gemeente Rotterdam en wordt mede mogelijk gemaakt door Rabobank Rotterdam, CODUM en Hogeschool Rotterdam.

Mailinglist

Wil jij alles weten over The Enterprize 2012? Laat hier je emailadres achter en wij houden je op de hoogte!