20121110-_GD_0934 (640x360)

Winnaars The Enterprize Contest 2012

Het duo Max Schulkens en George Ankomah is afgelopen zaterdag tijdens de Finale van The Enterprize Contest uitgeroepen tot Rotterdams Ondernemerstalent 2012. Zij waren de terechte winnaars van de competitie. Volgens de jury zetten ze met hun idee Saddl de markt op z’n kop; Je hoeft geen dagen meer te wachten op je internetaankopen, want met Saddl heb je die nieuwe schoenen binnen twee uur in huis. Het trio Bas Janssen, Jasper Spoor en Bart Jochems
werd tweede met hun idee Declaree. Het netwerkkleed van Daphne van Mourik was goed voor een derde plaats.

De  Finale vond plaats in De Dependance van het Schieblock. Voor de 25 finalisten begon de dag al rond het middaguur. De eerste paar uur konden ze besteden aan het perfectioneren van hun pitch onder begeleiding van Fabienne de Vries. Vanaf 14.00 presenteerden zij een voor een hun plan voor de jury, bestaande uit Harold Smits, Souad El Hamdaoui, Michon van der Salm, Philip Powel, Ronald van Raaij, Marieke van der Weiden, Douwe Wijtse Terpstra en Mark Bode. Na de pitches ging de jury in beraad. Om 21.00 maakte wethouder Karakus de winnaars bekend en werden de prijzen uitgereikt.

Winnaars Max en George ontvingen een opstartbedrag van € 2.000,- (Gemeente Rotterdam), een exclusief coachingsprogramma (Rabobank Rotterdam), een half jaar gratis bedrijfsruimte (CODUM) en een workshop t.b.v. het certificaat ondernemerschap (Hogeschool Rotterdam). Ook de tweede en derde plaatswinnaars vielen in de prijzen.

Wij zijn trots op de hoge kwaliteit van de plannen en ervan overtuigd dat iedereen die in de Finale stond binnen korte tijd gaat ondernemen! Heel veel succes!