_MG_9282 (640x427)

Een onvergetelijk Inspiratieweekend!

Op zaterdag om kwart over negen stonden ze trappelend van ongeduld in de rij voor de entree van De Dependance, waar het Inspiratieweekend zou gaan plaatsvinden: de ruim honderd deelnemers van The Enterprize Contest 2012. Na de introductie trapte serial entrepreneur Leen Zevenbergen (Qurius NV) het weekend af. Als iemand je aan het ondernemen krijgt is hij het wel. Quotes: ‘De crisis is een kans‘, ‘Laat je door niemand afremmen‘, ‘Leuk zijn is ook belangrijk, want je moet een gunfactor hebben‘. Zelf leidde hij meer dan 20 bedrijven!

De volgende spreker, Nederlands Ondernemerstalent 2012 Steijn Pelle (Cravatta Pelliano) bouwde zijn fashion brand in 365 dagen. Moraal van zijn verhaal: ‘Klein beginnen, aanpassen en doorgassen!’ Na een inspiratievolle ochtend gingen deelnemers aan de slag met het uitwerken van hun eigen ondernemersideeën. Tijdens de lunch kon er gebrainstormd worden met de 24 aanwezige ondernemersexperts. Vervolgens hielp MarCom specialist Kevin Paro deelnemers op weg met de identiteit van hun bedrijf. In de workshop Pieken met je Passie van Harold Smits vonden ze hun specifieke individuele kracht en ideale samenwerkingspartners. Van Fabiënne de Vries kregen ze praktische tips & trucs voor het spreken in het openbaar.

Op de vroege zondagmorgen troffen deelnemers Ali B op het podium. Fabiënne vroeg hem ronduit naar zijn ervaring als eigenaar van management- en entertainmentbureau SPEC. Zijn belangrijkste tips: ‘Weet als ondernemer waar je kracht ligt en waar niet‘, ‘Zorg dat je de juiste mensen om je heen verzamelt‘, ‘Weet voor welke waarden jij staat, dan loopt je werk gelijk met wie je wilt zijn‘. Ali sloot af zoals we dat van hem gewend zijn, met een hilarisch verhaal over hoe hij als beginnend artiest zijn kans wist te grijpen en opeens werd gebeld door Marco Borsato en consorten.

‘Dichtbij jezelf blijven als ondernemer’ was ook het devies van de tweede spreker op de zondag, Monique van Steenbergen van Rotterdams communicatiebureau DLVS. ‘Wees goed voor je klanten,’ hield ze deelnemers voor, ‘ze zijn goud waard. Hou ze op de hoogte van wat je aan het doen bent, liefst persoonlijk.‘ Monique en haar zakenpartner doorstonden de afgelopen 15 jaar menig storm, maar staan nog steeds sterk en houden twaalf man personeel aan het werk. ‘Je moet gewoon doorgaan, niet opgeven.’ De rest van de middag stond in het teken van netwerken en workshops van Rabobank Rotterdam, Kamer van Koophandel Rotterdam, vastgoedbeheerders CODUM. Met hulp van ondernemersexpert Maurice Beckand Verwee van Hogeschool Rotterdam gingen deelnemers aan de slag met de formulering van het ondernemersplan. De komende weken hebben ze nog tijd om dit volgens een door ons aangeleverd format uit te werken. Met het ondernemersplan kunnen deelnemers de wedstrijd winnen. Alle plannen moeten 22 oktober ingeleverd zijn.

Afgelopen zondag werden onder begeleiding van Fabiënne de Vries ook de videopitches opgenomen; in 30 seconden presenteerde iedere deelnemer zijn of haar ondernemersidee voor de camera. Deze filmpjes verschijnen op deze website. Vanaf woensdag 17 oktober om 12.00 uur tot en met 31 oktober 09.00 uur kan er gestemd worden door het publiek. De deelnemer op wiens filmpje het meest is gestemd krijgt een wildcard voor de Finale op 10 november.

Wij kunnen bijna niet wachten tot het zover is; Wie wordt Rotterdams Ondernemerstalent 2012?

Foto’s van het Inspiratieweekend vind je op Facebook!